روشن کننده پوست کوجیک اسید 

این نام برگرفته از نام ژاپنی کوجی koji است و ماده ای مشتق از برخی قارچ ها نظیر آسپرژیلوس است که در فرایند تخمیر نوشیدنی های ژاپنی، در سس سویا و برخی محصولات غذایی کاربرد دارد.

از دیگر اثرات این ماده  نقش حفاظتی آن روی سلولها در برابر تشعشعات یونیزان و خطرناک است .

این ماده با غلظت های 1 تا 4 درصد و به صورت موضعی در ترکیبات روشن کننده پوستی هم مورد استفاده قرار میگیرد. از آنجا  که مصرف برخی روشن کننده ها مانند هیدروکینون در بعضی کشورها ممنوع است  و مصرف آنها در مواردی مانند بارداری و شیردهی می تواند خطرناک باشد، پژوهشگران  به دنبال یافتن روشن کننده های جایگزین کم عارضه تر هستند، یکی از این مواد کوجیک اسید است که همانند بسیاری از سفید کننده ها و روشن کننده های پوست در مسیر ساخت ملانین و آنزیم تیروزیناز  اعمال اثر کرده و با مهار این آنزیم، باعث رفع تیرگی و روشن تر شدن لکه ها میگردد. 

این ماده همچنین اثرات ضد میکروبی (ضد باکتری و ضد قارچ) مختصری نیز بر روی سطح پوست دارد .

 

نکته:

ملانین رنگدانه ای قهوه ای رنگ است که در سلولهای رنگدانه ساز پوست ساخته میشود و اثرات حفاظتی در پوست دارد اما تولید بیش از حد و غیر طبیعی آن باعث ایجاد اختلالات رنگدانه ای نظیر کک مک، ماسک حاملگی، لک های آفتابی می شود و تمام روشن کننده ها به طریقی با مهار تولید ملانین سبب روشنی لک ها می شوند.

منبع :  دکتر رویا ساعد متخصص پوست، مو، زیبایی