سیاه دانه چیست و چه خواصی برای بدن دارد؟

سیاه دانه با نام علمی Nigella sativa گیاه گلداری، یکساله از خانواده آلاله (Ranunculacea) می‌باشد.
این گیاه با دوره زندگی کوتاه مدت، مخصوص نواحی نیمه خشک است.

در ادامه به برخی از خواص متنوع و خارق‌العاده این گیاه با ارزش اشاره خواهیم نمود:

  1. سیاه دانه و دیابت

  2. سیاه دانه و خواص آنتی اکسیدانی

  3. سیاه دانه و سلامت قلب

  4. سیاه دانه و سرطان

    (دانشمندان فعالیت‌های ضد توموری تیموکینون و تیموهیدروکینون موجود در سیاه دانه را مورد ارزیابی گوناگون قرار داده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که این دو ترکیب، موجب کاهش 52 درصدی در سلول‌های سرطانی می‌شود.)
  5. با باکتری‌ها مقابله می‌کند
  6. خوش‌هیکلتان می‌کند
  7. از پوستتان محافظت می‌کند و موهای سالمی را برایتان به ارمغان می‌آورد
  8. سطوح کلسترول خونتان را تنظیم می‌کند
  9. باروریتان را بهبود می‌بخشد

  10.  درد مفاصلتان را کم می‌کند و به تسکین آسم و آلرژی کمک می‌کند

روش مصرف روغن سیاه دانه:

روغن سیاه‌ دانه به روش‌های مختلف قابل استفاده است. در برخی جاها این روغن به شکل کپسول موجود است و به عنوان یک مکمل استفاده می‌شود.
روش دیگر مصرف به صورت موضعی است که برای ماساژ یا در محصولات خانگی مراقبت از پوست و یا در شامپوها استفاده می‌شود.
روغن‌های باکیفیت‌تر هم به صورت خوراکی برای پخت و پز و آشپزی و نوشیدنی استفاده می‌شوند.

موارد منع مصرف:

-حساسیت پوستی
یکی از مضرات سیاه دانه، حساسیت پوستی (یک واکنش منفی به یک ماده آلرژی‌زا یا محرک) است، فقط دست زدن ساده به سیاه دانه ممکن است در بعضی از افراد حساس، باعث خارش و ایجاد دانه‌های پوستی قرمز در پوست شود.
 -افت فشارخون
سیاه دانه می‌تواند فشار خون را تا حد افت شدید پائین بیاورد، به خصوص اگر همراه داروی ادرارآور یا داروی ضد فشارخون مصرف شود. این مسئله می‌تواند باعث خستگی، تهوع، تاری دید، تنفس کم عمق، سرگیجه، سردرد و از دست دادن هوشیاری شود.
 -بارداری
زنان باردار حتی‌الامکان نباید سیاه دانه مصرف کنند، زیرا سیاه دانه ممکن است انقباض عضلات رحم را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین بهتر است در هنگام بارداری از خوردن این دانه سیاه خودداری کرد.

*روغن سیاه‌دانه ممکن است لخته شدن خون را کاهش و در نتیجه خطر خونریزی را افزایش دهد. اگر شما دچار اختلال خونریزی هستید یا داروهایی را مصرف می‌کنید که بر لخته شدن خون اثر می‌گذارد، نباید از روغن سیاه‌دانه استفاده کنید.